Jeroen Manschot

Jeroen Manschot (33) begon op 16-jarige leeftijd als scheidsrechter bij SV Houten. Wat begon als iets leuks naast het voetbal, veranderde al snel naar wekelijks meerdere wedstrijden fluiten bij de club.
Na 3 jaar Talententraject amateurvoetbal en 5 jaar Talententraject Betaald Voetbal en wat tegenslagen (diverse blessures) verder, maakte Manschot zijn debuut in de Jupiler League op 31 augustus 2012 bij FC Dordrecht – SC Veendam.
Binnen 2 seizoenen wist Jeroen te promoveren van de Masterclass naar de Junior lijst. Hiermee was de stap naar de Eredivisie dichterbij gekomen en op 16 februari 2014 was dan ook het moment aangebroken dat Jeroen zijn debuut mocht maken op het hoogste niveau in Nederland.
Op deze zonnige zondag stond SC Cambuur – PEC Zwolle onder zijn leiding.
Internationaal
Op 16 juli 2014 werd de eerste internationale aanstelling een feit. Jeroen werd aangesteld als 4e official bij Strømgodset – Steau Bucarest.
Deze aanstelling kreeg in oktober 2015 vervolg, waar Jeroen voor de eerste keer werd aangesteld als Additional Referee (5/6e official) bij Villareal – Victoria Plzen.
Jeroen is samen met 2 assistenten naar de CORE (Centre of Refereeing Excellence) van de UEFA geweest. De CORE is een intensief 10-daags programma waar jonge en talentvolle (assistent) scheidsrechters worden voorbereid op het allerhoogste niveau en een eventuele volgende stap in hun carrière.

Toen ik door de initiatiefnemers gevraagd ben om de benefietwedstrijd “Ik voetbal tegen kanker” te leiden, heb ik geen moment getwijfeld.
Kanker is een vreselijke ziekte en vaak heel dichtbij. Daarom verdient het veel aandacht om middelen te ontdekken die deze ziekte kunnen bestrijden.
De laatste jaren merk ik om heen dat ouders van vrienden en directe naasten steeds meer getroffen worden door deze afschuwelijke ziekte.
Vorig jaar heb ik tevens mijn tante verloren aan kanker, en speciaal voor haar en alle anderen met deze ziekte wil ik mijn steun geven door deze dag aanwezig en actief bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *